lauantai 20. huhtikuuta 2013

Viikko täyskestoillen - Toukkis 2v ja Aappi 3kk


Täyskestoilijan päiväkirjaa viikon ajalta

Kangaspyllyjen kiireviikko

Maanantai,
Pyykkikone on pyörinyt yöllä. Viikko alkaa siis puhtaalta pöydältä, yövaipoista. Molemmat pojat, Toukkis 2v ja Aappis 3kk käyttävät kestoja yötä päivää. Toisaalta Toukkis harjoittelee kuivaksi kalsari-armeijan avustuksella omasta halustaan. Mikä hieman kummastuttaa minua, sillä kun kestot tulivat n. 1/2-vuotta sitten, jätti rakas esikoiseni potan lähes kokonaan, niin mukavalta kestovaippa tuntui. Kertsikat kun onnistuivat krotittamaan takalistoa ja vaivasivat pikkujätkää.

Aappiksen vaippa ei yllätä, täynnä, mutta pitää. Harsoon kannattaa luottaa, Flanelli-imut alla ja päällä taskun sisällä, Pikku jätkän varma paketti. Isoveljen vaippa sen sijaan.. No sehän on melkein kuiva! Jännä miten helppoa Yökestoilukin on. Varsinkin kun tuo pienimies pissaa PALJON eikä siedä märkää vaippaa ainakaan hereillää ollessaan. Esikoista taas Märkyys ei vaivaa ja kertsikoilla heräilikin märkään sänkyyn lähes joka yö. Vasta kestovaippa toi kuivat yöt sängylle, Hänelläkin sitä harsoa, Bampua ja froteeta ja tietty myös flanellia.

Aappiksen ensimmäinen päivävaippa falskaa, oma vikani. Unohdin pistää enemmän imua sisältävän taskun pojalle, tottakai se pissaa kunnolla aamusta.Niinhän se tekee joka aamu. Äiti ei selkeästi ole herännyt vielä. kahviakaan ei kannata keittää maitojauheesta, mutta yritin sitäkin.

Pojilla on kakka päivä, Aappis tekee kunnon satsit vaippaan. jokseenkin tuntuu pyhältä ihmeeltä että kakka pysyy vaipassa, mutta pysyy kuitenkin. Toukkis taas onnistuu kakkimaan lattialle.. Joo, kalsarit falskaa jos ne on laskettu nilkkoihin. Pistetäänpäs isollekin vaippa, sen verta monta pisua jo tullut lattialle ja nyt ne kakat. Huomenna taas uusiksi. likavaippa ämpärit täyttyy melekin jo pelkästään lattiankuivaukseen käytetyistä harsoista ja pissasista kalsareista, mutta vaippoja ei likaantunut kuin 11 koko päivän aikana.Toukkisen vaippoja niistä on 2, aiemmin oisi ollut 4 enemmän.

Käytän koneen huomen aamusta heti kun olen saanut pojilta yövaipat yltä. Pitää muistaa täyttää taskuvaippoja enemmillä imuilla, huomenna on kokopäivän reissu anoppilassa ja asioilla.




Tiistai,
Yövaipat normaalisti märkiä, pistetään se kone päälle ja lähdetään matkaan. Hassut pyöreät pyllyt. Vaippojen pitää kestää sen 3 tuntia.. Ja kestäähän ne, Toukkis yllättää kuivalla vaipalla komen tunnin kuluttua ja Aappis njatkaa nukkumista vielä 30min pidempään. Toukkiksella päiväkuiva päivä vaikka kolme kertaa vaippa yllä. Ei vaan tee pissoja, jaksaa odottaa potalle pääsyä. Eikä edes pisuvahinkoja kalsareihin.

Aappiksella kuluu vaippoja 9 yövaipan lisäksi. muutama lyhyen vaihtovälin AIO ja hyvin täytettyjä taskuja. Taskut ovat parhaita meillä, pystyy itse säätelemään helposti imun määrää ja vaipan pitävyysaikaa sitä kautta.

Anoppilassa kestoilu onnistuu ongelmitta vaikka tarjoaakin ostamiaan kertsikoita. mutta Toukksi ei huoli ja ymmärtää kuitenkin ettei Aappiksen iho kestä. Anoppiakin yllättää miten näppärästi kestoilu kuitenki sujuu, likaiset vaipat vaan vaippa-pussiin ja pussissa illalla kotiin. Kahden kanssa tämä on vielä senkin vuoksi vaivatonta kun käytän pääosin yhdenkoon taskuja, menee molemmille tarpeen mukaan.

seuraavasta yöstä tuleekin mielenkiintoinen, Aappiksella ihan normaali yövaippa, mutta Toukkiksella vain hieman enemmän täytetty päivätasku, Unohdin yövaipan kotiin. ja pyjaman. Enpä ollut hereillä tänä aamunakaan siis.




Keskiviikko;
Toukkiksen "yövaippa" pitää vaikka poitsu joi illalla ihan mukavasti. aamulla tosin olikin kova pissahätä. Molemmilla pojilla jokin ihmeen mega-pissapäivä. Vaikka nmä kaksi pissaavatkin normaalistikin paljon, niin tänään tuntui sitä pissaa tulevan joka välissä, hoitopöydälle, lavuaariin, vaippaan, pottaan, kalsareihin, lattialle. KAIKKIALLE!

Likavaippaämpärit paukkuu ja on pakko käyttää yöllä vaippa-kone tummien vaatteiden sijasta. Vaippamäärä ei tosin ole huikea, 12kpl, mutta muu pissapyykki ja lisäimuista tuleva lisätäyte tekee tehtävänsä. koneeseen sukeltaa 20 vaippaa, 24 normaalitäytteistä se vetää joista 4 on yleensä yövaippoja. Ja sillä kokoon panolla useinmiten pesenkin. no, tätä tämä on joskus. Pitää ommella enemmän noita omia "super-imu-taittoja", tällaisia päiviä ajatellen.




Torstai;
viikon viimeinen kotipäivä. 12 vaippaa kuluu kaikkiaan. Toukkiksella vain yövaippa märkä, mutta parit vahingot lattialle. Ja Aappis teki järkyttävät kakat. ihme etteinoista kakoista jää tahroja.

Pesiskös sitä sitten taas aamulla koneen ennen Mummolaan menoa? Muuten vois pestä päivällä, mutta kun paluu on illalla ja tätä tahtia ei kaikki vaipat sinne samaan koneeseen mahdu.




Perjantai;
Yövaippojen ja yhden Aappiksen aamuvaipan jälkeen kone hurraamaan ja tämä joukkio matkaa mummolaan remonttireippaiden alta pois. Aapiksen kanssa käytiin aamulla ahkemassa muutamat rokotteet neuvolasta ja edessä saattaa olla herkkä viikonloppu. Mikä tarkoittaa tiheämpää vaipan vaihtoa.

Taas päivän mittaa kuluu 11 vaippaa, se taitaakin olla nykyinen kulutus keskimäärisesti. Normaalisti pesisinkin 2päivän vaipat kerralla. Nyt menee koneeseen vajaita satseja reissaamisen takia, minä kun en tykkää josatin syystä jättää likaisia vaippoja koneesta, vaan mieluummin pepsasen hieman vajaamman koneen.

Teinpäs pieniä laskelmia, meillä n. 60 vaippaa "käytössä" joista n. 40 aktiivisessa käytössä ja tietysti kasa imuja. nyt jo huomaan että alkaa olla enemmän ylimääräisiä vaippoja kun Toukkis on vähentänyt käyttöä. kuitenkin on ihan mukavaa ettei tarvitse kokoaikaa olla täyttämässä vaippoja kun noita tuossa kuitenkin on. vara-vaippoja ja jossain kaapin kätköissä vara-vara-vaippojakin lymyää. Ja imuja on jos jonkinmoista ja ihan yli tarpeiden niitäkin.. varoiksi luonnollisesti. Eihän sitä koskaan tiedä. voihan pesukone hajota tai iskeä joku totaali-ripuli molempiin poikiin.




Lauantai;
Hautajais-päivä ja loppupäivä anoppilassa. Päätös mennä anoppilaan tuli vain noin. 30min ennen lähtöä.. eihän mulla ole vaippoja tarpeeksi kasattuna. Äh ei muuta kuin kassiin tarkuja ja imuja määrä X ja matkaan. anopin olohuoneen lattia saa toimia täyttötehtaana päiväuniaikaan.

Heh heh. isi oli hupsu.Minä kun pääsin tutimaan TOukkiksen kanssa päivä unia Aappiksen valvoessa, oli isi pukenut Aappikselle kaksi kertaa Toukkiksen ison MM taskuvaipan :D, niitä vara-vaippoja juuri.. vaikka kassissa olisi ollut valmiina yhdenkoonvaippojakin. Miehet. No eipä haitannut. pulskalla pojall nekin piti, vaikka vähän vyötärö-väljlle jäi.

Toukkikselta tuli tänään päikkärivaippa yövaipan lisäksi kun ei malttanut mennä unilta potalle, piti päästä Pappan kanssa tuhtaamaan. Mutta muuten koko päivän ollut kuivana, vaikka vaippaa pidettiinkin. Kokonais kulutus päivällä  kuitenkin sen 11. Aappis näköjään kompensoinut.




Sunnuntai;
Rokotus kuumeilua ja taas reissua mummolaan, Tällä krtää serkkupojan synttäreitä kahvittelemaan. Toukksi pysynyt kuivana. Aappis ollut herkknä ja vaihdettu vaippaa useammin. 12 vaippaa kului, 1 niistä vain Toukkiksen yövaippa.

Aamulla käytettiin kone ennen lähtöä, kun ei tiedetty paljonkos vaippoja päivän aikana tulisi. Kalsaripyykki ja housupyykki ja lattiapyykki varmasti helpottaisi jos käytössä olisi harkkarit.. Mutta kun en vain viitti. Me pärjätään näinkin ihan hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti