sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Päiväkestoilijat siirtyy täyskestoiluun



Kuopuksen vaipat

MAANANTAI

Viikonloppu meni kertseillä, jotta sain kaikki vaipat pestyä, ja saatiin aloittaa täyskestoilu täysillä vaippavarastoilla.
Päivällä kestoilu meille jo onkin tuttua. Esikoinen sai osallistua vaippansa valintaan, ja päivän mittaan päällä oli oranssia pikipalleroa, norsuja ja keltaisia pikipalleroita taskuvaippojen muodossa. Vaippoja meni päivän mittaan 4kpl.

Kuopuksella päivä meni 7:llä myllymuksujen taskulla, täytteenä ikean pikkupyyhkeitä :)
Sitten tulikin se jännin osuus. Lapsille piti valita yövaipat. Tätä olin jännittänyt siitä asti kun päätimme että aloitetaan täyskestoilu, siirtymällä myös öisin kestoihin.
Kuopukselle olin edellisellä viikolla ommellut sisätäyttövaipan yökäyttöön. Vaipassa oli valmiina imua 3krs:ta koko vaipan alalla, ja kiinteänä imuna 3kerrosta. Laitoin sisään vielä tiimataittoimun sekä villaimun. Päälle novitan huopasesta tekemäni villapöksyt.
Esikoisen vaippaa mietin pitkään. Lopulta päälle päätyi myllymuksujen tasku, jonne laitoin Hampputaittoimun, 3kerroksisen froteeimun sekä villaimun. Päälle HH Woollit lyhytlahkeisena. Muhkeat paketit kummallakin, mutta hyvin nukahtivat :)

 

TIISTAI

Kuopus heräsi klo7, ja vaihdoin samantien vaipan. Sisävaippa oli aivan märkä kauttaaltaan, mutta villapöksyt olivat pitäneet kosteuden. JES! Myllymuksujen AIO tilalle ja päivä käyntiin.
Esikoinen heräsi klo 9.30. Sängystä nostaessa huomaan että yöppäri on märkä. :( Imua oli siis sittenkin liian vähän. No, tänään sitten laitan paremmin. Sienet ja siilit taskuvaippa päälle ja lapsi aamupalalle.
aamupalan jälkeen laitan hoitolaukun jo valmiiksi iltapäivää varten, jolloin menen lasten kanssa äitini luo kylään. Olisi pitänyt laittaa paidan sijasta body esikoiselle, koska kun olen saanut hoitolaukun pakattua, tulee keittiöstä vastaan alaston poika. Vaatteet löytyy lattialta ja vaippa lavuaarista tiskien päältä.. Uusi vaippa kiukuttelevalle lapselle, ja nyt se body siihen päälle!

Äitini taivasteli taas meidän kestoilua. Kommentteina mm. "eihän tuo voi olla hyvä iholle" "tuostahan aiheutuu kauheaa vaivaa vaan kun täytyy olla kokoajan pyykkiä pesemässä" ym muuta yhtä ihanaa. No, toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Mieluummin minä kestoilen, kuin kärsin siitä hirveästä hajusta joka kertiksistä lähtee, vaikka ovatkin pussilla vuoratussa suljetussa roskiksessa..

Illalla innostuin kutomaan hahtuvasta imuja. Pari imua pikaisesti valmiiksi ja suoraan puikoilta yövaippaan kummallekin. Täksi yöksi laitoin esikoisellekin sisävaipan villisten alle, jos vaikka olisi parempi kuin taskuvaippa yövaippana.

Päivän vaippasaldo: esikoinen 5, kuopus 8

 

KESKIVIIKKO

Molemmat lapset heräsivät seitsemän paikkeilla. Ja molempien vaippa ihan litimärkä, mutta villikset on pitänyt kosteuden. JES! Vois tätä onnistumisen riemua. Tästä lähin siis esikoisellekin yöksi aina sisävaippa kunnon imuilla+villaimu ja villikset päälle. Olen muuten huomannut, että parhaiten meidän villiksistä on toiminut novitan huopasesta itse tehdyt villikset.

Kahvi tippumaan ja vaippapyykkiä koneeseen pyörimään.
Mies on ihan innoissaan tästä täyskestoilusta. On kyllä ihana kun toinenkin on kiinnostunut kestoista, ja innoissaan valitsee esikoiselle vaippaa tämän kanssa :) Siellä ne nytkin kattelee laittaisko pääkalloja vai norsuja päälle :)

Kuopus menee tänään koko päivän sisävaippa+villikset yhdistelmällä taskuvaippojen ollessa pesussa.
esikoinen menee vanhaan tapaan taskuilla ja aio-vaipoilla päivisin. Sisävaippoja ei esikoisella ole kuin kaksi (onneksi postin matkassa tulossa lisää..), pitäisi itekkin jaksaa ommella pari sisävaippaa kummallekin valmiiksi leikkaamistani kankaista.

Illalla taas sisävaippa+villikset kummallekin ja lapsoset nukkumaan.

Vaippasaldo: esikoinen 6, kuopus 10 (vatsa lähti toimimaan..)

 
 
Esikoisen taskut ja AIO-vaipat

TORSTAI

Herätys klo9, molempien vaipat ihan kauttaaltaan märät, mutta yöppärit kuivat.
Täähän sujuu jo. Päivä alkoi hyvin onnistumisen riemulla!
Kuivia vaippoja narulta hyllyyn, ja pihalle lasten kanssa.

Esikoisen vaippa oli falskannut päikkäreillä. Nukkukin kyllä 3h ja joi paljon aamupäivällä. No, ens kerralla enemmän imua vaippaan.

Kuopuksen vatsa lähti sitten oikein kunnolla käyntiin, ja tuntuu että kokoajan saisi olla vaippaa vaihtamassa. Klo16 vaippa nro5 menossa. Imse vimsen sisävaipat villisten kanssa on kyllä hyvä yhdistelmä tuolle pienelle.

Esikoisen sisävaipat on pyykissä/kuivumassa, joten taskuvaippa megaimuilla ja villikset päälle yöksi.
Nuoremmalle äipän ompelema sisätäyttö+villikset.

Vaippasaldo:  esikoinen 7, kuopus 9


PERJANTAI

Hulinapäivä.
Lauantaina vietetään nuoremman nimiäisiä ja tänään pitää käydä kaupassa hakemassa vielä viimehetken ostokset, sekä molempien vanhempieni luona hakemassa tuoleja jotta saadaan istumapaikat kaikille.
Kassi täyteen vaippoja ja matkaan aamupalan jälkeen.

Isäni luona on kiva höpötellä kestovaipoista äitipuoleni kanssa. Hän jaksaa aina innostua aiheesta, ja ymmärtää miksi halutaan kestoilla. Esikoinen myöskin mielellään aina esittelee vaippansa kuosia mummipuolelle :)

Sisävaipat+villikset molemmille ja nukkumaan.

Vaippasaldo: Esikoinen 5, kuopus 7

 

LAUANTAI

Anopin porukka tuli heti aamusta meille. Tänään juhlitaan nuoremman nimiäisiä.
tohinan ja siivoamisen keskellä anoppi hoitaa lapsia. Anoppi on sukulaisista eniten innoissaan siitä että meillä kestoillaan. Ollaan saatu anopilta kasa hahtuvavilliksiäkin :)

vähän ennen vieraiden tuloa mummo vaihtaa lapsille juhlavaatteet päälle, ja valitsee söpistelyvaipat alle. Vaikkei niitä vaippoja kukaan näekään..

Illalla vielä pikavisiitti kaverin pojan synttäreillä, jossa lasten apinakuosiset vaipat saivat ihastelua ja ihmettelyä osakseen. Koitan aina valita kyläreissuille niitä ihanimpia ja helpoimpia vaippoja päälle :)
Ja tottakai vaihdetaan vaipat kylässä. Mikäs sen parempi tilaisuus saada edes joku miettimään kestoilua, ja muuttaa käsityksiä. suurin osa kun tuntuu ajattelevan että kestoilu on hirveän vaikeaa ja aikaa vievää ym.
illalla vielä vaippapyykkiä koneellinen pyörimään.

Pikaisten laskujen mukaan vaippoja meni yhteensä 13.


SUNNUNTAI

Herätys klo6 siihen että esikoinen on ihan märkä. On kiskonut yöppärin ja villikset päältään. Vaipan vaihto, lakanat pyykkikoriin ja muksu äidin viereen vielä hetkeksi torkkumaan.

Aamukahvin jälkeen pesen molempien lasten villikset ja jätän ne lanoliinikylpyyn. Tänään kuopus menee siis taskuvaipoilla. Pikkuisen vatsa ei taaskaan toimi, joten vaipanvaihtoväli on hieman pidempi kun koko ajan ei ole kakkaa vaipassa.
Tänään vietetään rento kotipäivä ja esikoinen saa juosta kotona vaippasillaan. Tuossa se ajaa potkuautollaan siilit ja sienet vaippa päällä, jonka ihan itse valitsi :D

Yllättävän helposti meni siirtyminen päiväkestoilusta täyskestoiluun. Turhaan jännitin. Ainut mikä harmittaa, on se, etten uskaltanut ryhtyä tähän aikaisemmin. Ja etten esikoisen kanssa tullut pikkuvauva-aikana kokeilleeksi sisävaippa+villikset yhdistelmää. Suosittelen kokeilemaan!

Esikoisen villikset





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti